Tygo de Waal

Hallo ik ben Tygo de Waal en ik ben 12 jaar.  Op 2-jarige leeftijd hoorde ik op de radio vioolmuziek en heb ik bedacht dat ik viool wilde leren spelen. 

Op 4- jarige leeftijd ben ik begonnen met vioolles bij Heleen de Witte. Na een korte tijd vond ik de hoge E – snaar niet mooi en ben ik overgestapt op altviool. 
Ik zit nu in de brugklas van de havo/vwo voor muziek en dans en krijg mijn altviool lessen van Karin Dolman. 
Ik speel in het RJSO ( Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest ) en in het YTO ( Young Talent Orchestra ).

Tijdens het IVC in 2018 in Rotterdam heb ik solo bij de wereld premiere van Timothy Baxter – Serenade for Viola and Orchestra gespeeld en een masterclass gehad van Beatrice Segrist Bjørnsen. 

Ik speel tijdens dit open podium het stuk Spiegel im Spiegel. Dit stuk is werd in 1978 geschreven door de Estse componist Arvo Pärt. De titel gaat over het oneindige. Je kan het oneindige zien als je kijkt in twee spiegels die tegenover elkaar staan.

Chloë de Waal

Chloë zingt al vanaf jongst af aan. Ze heeft zanglessen gevolgd bij Marijke Nieuwenweg, Ester van Linden, Femke Ton en Joena  van Stokkum. 

pastedGraphic.png

Chloë heeft de solo gezongen bij het stuk Angels in the Architecture van Frank Ticheli. Dit was een verplicht concours stuk van het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Op dit moment zit ze in  3vwo op de havo/vwo voor muziek en dans. Ze volgt hier zangles bij Frans Huijts. 

Sjaliene de Waal

pastedGraphic.png

Als kind was ik al dol op muziek. Ik ben begonnen met orgelles. Op mijn 14e heb ik de klassieke gitaar ontdekt en ben ik begonnen met piano spelen.
Na 2 jaar havo voor muziek en dans ben ik het conservatorium in Rotterdam gaan volgen met klassiek gitaar. Ik heb hier les gehad van Hans van Goch en Jorge Oraison.
Naast mijn studie klassiek gitaar heb ik ook schoolmuziek gestudeerd.
Ik werk tegenwoordig op het VO als vakdocent muziek. Daarnaast vind ik het heerlijk om samen met mijn twee kinderen muziek te maken.